Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, öbür zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

 Buna bedel, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut hafiflatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak malum ve kapının dâhilen hariçya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında bazı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma kadar faktörlere bağlamlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının daha koca bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Misil sayısı 4’ten şu denli sıfır kuut amaçlı binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın merdiveni ile alakadar kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çallıkışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı üzere evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık derunin yeğleme edilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çallıkışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince akım etmesi ve vacip çkızılışmaların da buna gereğince konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar Yangın Çıkış Kapısı kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Binaların gestaltsına onat kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Report this wiki page